Vad Ska Du Söka Efter i Ögonkrämer? De 7 Mest Värdefulla Ingredienserna

Hej där!

Idag, ska jag hjälpa dig att välja rätt ögonkräm/serum. Det är en väldigt viktig kosmetika. Du ska inte använda någon apoteksprodukt eller köpa den som din vän rekommenderar. Kom ihåg att vi alla är olika. Vad som fungerar för din vän, behöver inte fungera för dig. Massor av ingredienser i ögonkrämer kan orsaka hudirritation eller torrhet efter längre användning. Det finns många ögonkrämer som innehåller konditioneringsämnen men finns inte i de viktigaste som är så nödvändiga för den känsliga huden runt ögonen.

Vad Ska Du Söka Efter i Ögonkrämer?

Låt mig förklara. När du handlar ögonkräm, kolla om den innehåller:

  • Vitamin A och E – så kallade vitaminer för ungdomar. De utgör basen för varje ‘respektabel’ ansiktskräm, serum och till och med hårbalsam. De arbetar intensivt och förhindrar vävnadsåldring.
  • Koenzym Q10 – huvudsakligen ansvarig för rynkor och förhindra nya. Mängden koenzym minskar drastiskt efter att vi blir 30, varför det är så viktigt att det ingår i den dagliga hudvården.
  • Naturliga oljor – deras föryngrande kraft är ovärderlig. Oljor hjälper inte bara till att jämna ut rynkor och ge näring till huden under ögonen men skyddar även den mot ogynnsamma väderförhållanden och saktar åldringsprocessen.
  • Havsalger – de starkaste antioxidanterna som naturen har givit oss. Alger är det hemliga vapnet mot rynkor, innehåller många hudföryngrande ingredienser, förbättrar snabbt hudfastheten och densiteten och släta fina linjer.
  • Kollagen – Jag kan inte föreställa mig en bra ögonkräm utan en sådan väsentlig komponent. Det håller huden ung, tät och fast och förbättrar cellfunktionen. Kollagen återställer hudceller och ger elasticitet.
  • Hyaluronsyra – ett äkta elixir av ungdom. Det håller huden mjuk och fast. Tack vare syran har huden en bra fuktnivå (en molekyl kan binda mer eller mindre 250 vattenmolekyler), vilket säkerställer rätt vävnadsarbete.
  • Pantenol (pro-vitamin B5) – ger huden skyddshämmande effekter på dess yta och låter inte celler tappa sin densitet. Pantenol fuktar försiktigt huden och håller toxiner från att komma in. Det fungerar som en sköld mot skadliga väderförhållanden. Tillsammans med solskyddsmedel kan den hålla huden i bra form.

Om du ska köpa en högkvalitativ ögonkräm eller serum, se till att det innehåller dessa ingredienser. Det skulle vara perfekt om det inkluderade mer än ett av de föryngrande ämnena. Ha en bra dag! 🙂 

Hudvårdsrutin runt ögonen, produkter och behandlingar
Min dagliga makeup. Hur gör jag det och vilka kosmetika använder jag?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *