Vad Gör En Bra Mascara? Hitta En Med Min Guide

Vad ska en bra mascara innehålla?

Vad gör en perfekt mascara?

Vad avgör om en produkt är av hög kvalitet? Spiral? Formel? Hållbarhet?

Hur väljer man för att undvika besvikelser?

Läs min guide och köp aldrig en dålig mascara igen! 🙂

Bra Mascara – regel nr 1 – Spiral

En mascarastav MÅSTE vara solid. Tro det eller ej, en stor borste är inte nödvändigtvis en perfekt sminkning. Jag antar att stora mascarastavar är skapade för att få kvinnor att tänka ‘om jag använder en sådan spiral kommer mina fransar att vara så långa och stora’. Du kunde inte ha mer fel. Borsten ska vara medelstor. Det måste smalnas i ändarna så att du kan täcka även de minsta ögonfransarna i hörnen av dina ögon. Ellipse är den bästa formen för en mascarastav.

Bra Mascara – regel nr 2 – Silikonborste

Det fanns en anledning till att skapa en silikonmascarastav. Det är mycket mer exakt och hygieniskt än dess ‘håriga’ vänner. En silikonborste är lätt att tvätta, varken deformerar eller samlar föroreningar. Den är mycket enklare att kamma, separera och jämnt belägga fransarna. Håriga stavar kommer aldrig att uppnå en sådan precision i smink.

Bra Mascara – regel nr 3 – Hålbarhet

Det finns inget värre än en mascara som flagnar, smetar eller kommer in i ögonen som irriterar. Tyvärr erbjuder billiga, apoteksmascaror produkter av dålig kvalitet och mindre slitstarka formler. Så det är bättre att investera i en dyrare mascara än att fortsätta titta i spegeln för att kontrollera om du redan har pandaeffekt.

Bra Mascara – regel nr 4 – Vård

Förutom att måla fransarna, bör en bra mascara ta hand om dem. Endast kombinationen av smink och konditionering kan ge dina ögonfransar skydd mot skador. När du handlar en mascara, kolla om den innehåller vax, oljor, växtextrakt, silke eller panthenol. Om så är fallet, är den bra! Det betyder att mascaran inte levererar bara smink utan även ger näring.

Håll dig borta från mascaror med dofter! De kan leda till ögonirritation och torra ögonfransar.

Jag tror att de ovanstående fyra reglerna hjälper dig när du letar efter rätt mascara. Njut av din shopping!

Daglig makeup – (mini)guide om hur man gör sig redo att applicera en
Kroppsbalsam Bar: Gör det själv. Recept

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *