Sminkborstar – hur många behöver man egentligen?

Inlagd i: Make-up

Hej alla!

Jag vet att många av er påbörjar ert äventyr inom smink (åtminstone ”riktig” make-up, proffsigt och gjort på rätt sätt) med att köpa in en hel uppsättning med borstar, vilket ofta är ganska många. Det är ett misstag, du kommer aldrig att ens använda de flesta. Hur många borstar behöver du egentligen? Det visar sig att det bara är några stycken. Men vilka?

De 5 viktigaste sminkborstarna

1. Puderborste eller kabuki borste

Jag antar att ingen är förvånad. Stor, tät, mjuk och fluffig, detta är en av de viktigaste borstarna. Den används för att applicera puder eller mineral foundation.

2. Borste för ögonskugga

Självklart behövs en borste för att lägga ögonskugga. Men, om du vill göra väldigt fin make-up behövs faktiskt inget mer än… ett finger 🙂 Sådan applicering har många fördelar, du kan känna ditt eget ögonlock och hur mycket produkt som appliceras på det. Detta tillåter dig att lägga på precis rätt mängd av smink.

3. Borste för att blanda

Om du redan vet hur man leker med färger och olika sorters smink, måste du ha denna borste. En blandningsborste är grundläggande för en snygg sminkning. Med den kan du göra snygga och naturliga övergångar mellan färger, blanda konturer för ögonskuggan för att få en imponerande make-up.

4. Liten vinklad borste

En liten, platt borste som tillåter dig att göra väldigt tunna, proffsiga linjer, så smala att du kan fylla i dina glesa ögonbryn. Du kan även forma brynen med denna borste, fylla i konturen och göra en snygg linje med kajal längs ögonlocket.

5. Vinklad rouge borste

Make-up är mer än bara ögonskuggor och foundations. För mig är det främst contouring, bonzers och rouge, alltså att leka med ljus och skuggor. Det är därför en vinklad rouge borste är mitt andra val (efter puderborsten). En tjock och lätt tillplattad vinklad borste är helt perfekt för att främja ansiktets konturer. Varje del av borsten är annorlunda, så som att stråna på vardera sida skiljer sig i form, tjocklek och vilken effekt den ger. Med denna borste kan du applicera highlighter, rouge eller bronzer, allt beror på vilken sida av borsten du använder.

Valfritt – platt foundation borste

Denna borste är verkligen inte något man måste ha, man klarar sig bra även utan den. Denna borste används för att applicera flytande smink över större områden, så som foundation över hela ansiktet. Men den kan såklart även användas för annan flytande kosmetika, så som highlighters eller pärlbronze för att främja din urringning. Med det sagt, är denna borste egentligen inte nödvändig. Foundation kan appliceras enkelt med fingarna eller en sminksvamp. Jag måste dock erkänna att jag ofta använder denna borste själv. Mitt intryck är att den fördelar foundation bättre över ansiktet och gör att den håller längre.

Gillade du min korta recension av borstar? Tror du att det är bättre att köpa billiga borstar och ha fler, eller att köpa färre i bättre kvalitet men som är lite dyrare? Det är nästintill en existensiell fråga 😉 Berätta vad du tycker! Kram <3

Din foundation ändrar färg och rinner nerför ansiktet? Hitta anledningen och hantera problemen
Hemmagjord sockerskrubb med kamomill och citron för fötterna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *