Ögonfransserum – Välj den med en kort lista över ingredienser. Låt mig berätta varför

Hej tjejer,

Idag vill jag dela med mig om mina kunskaper om ögonfransserum. Vad gör ett ögonfransserum bra medan andra är helt värdelösa? Vilka är några av de som orsakar allergiska reaktioner? Varför producerar några av dem de förväntade resultaten och de andra uppmuntrar ögonfransar att falla av, istället för att stimulera deras tillväxt?

Eftersom ögonfransar är min svaghet, har jag spenderat långa timmar att analysera inte bara vad ett bra serum bör vara men först och främst, vad SKALL INTE ingå i dess sammansättning. Med denna kunskap vet jag vad det bästa ögonfransserumet skulle vara.

Jag analyserade behov av ögonfransar och vad de behöver för att bli starka. Jag vet också hur varje ögonfrans livscykelfaser, anagen, katagen och telogen, ser ut.

Den viktigaste fasen är definitivt anagen, vilket är steget när en ögonfrans växer och når sitt maximum. De andra faserna är kopplade till att falla av och kontrakta med ögonfranssäckar (katagen). Steget när en ögonfrans redan fallit av och hårsäcken är i sitt viloläge kallas talogen. Med andra ord, i denna fas är hårsäcken redo att producera en ny ögonfrans.

Jag tror att du redan har märkt, tack vare de tre stegen, att livscykeln hos en ögonfrans liknar livscykeln hos ett hår som växer på huvudet. Eftersom strukturen hos ögonfransar och hår är lika, blir det klart att båda typerna behöver samma näringsämnen eftersom samma faktorer kan förstöra ögonfransar och hår. Därför innehåller överskottet av proteiner ett ögonfransserum som kan orsaka försämring av ögonfranstillståndet. Detta problem kallas överproteinerade hår. För att klargöra kan överskottet av keratin göra mer skada än nytta eftersom det ackumuleras på en håraxel och en hårsäck. Som ett resultat är överbelastat hår inte tillräckligt starkt för att växa. Håret blir också grovt, styvt och skört. Kom ihåg att du måste behålla balansen i hårvård – och det gäller även för ögonfransvård. Med andra ord genom att använda ett ögonfransserum som innehåller proteiner varje dag, ger du inte näring till dem, men du förebygger dem. De vanligaste proteinerna är: silke, veteproteiner, havreproteiner, kollagen, elasticin och keratin. Dessa ämnen bör inte ingå i en ögonfransserumsammansättning. Men många tillverkare tenderar att lägga till dessa ämnen till sina produkter. Dessutom händer det ibland att det finns ingen, men två eller tre typer av proteiner i ett serum, och vi är förvånad över de naturliga ämnena, övertygade om att detta ögonfransserum kommer att vara det bästa. Tyvärr genererar vi våra ögonfransar med sådana ingredienser under lång tid. Ögonfransar blir försvagade och spröda, och deras tillväxt kan stoppas. Alla saker som beaktas, om du planerar att köpa ett ögonfransserum, läs etiketten. Kolla om listan över ingredienser är kort och luras inte av proteininnehållet.

Låt oss bada våra penslar och kammar! Hur gör man det och vilken kosmetika ska man använda?
Är det värt att använda naturliga kosmetika? Varför?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *