Mitt sätt att få ideala ögonbryn – henna + ögonbrynsformning

Inlagd i: Make-up | Ögon

Hur tar man hand om ögonbryn?
Hur man applicerar Henna på rätt sätt?
Hur man formar ögonbryn hemma?

Idag uppmanar jag dig att läsa en mycket kort handbok om att ta hand om ögonbrynen. Jag vet att denna post verkar vara ganska subjektiv, men jag hoppas att några av er tycker att det är användbart. Även om jag har turen att ha naturligt snygga ögonbryn, vet jag mycket om deras vård. Jag är angelägen att dela min erfarenhet med dig.

1. Ta hand om dina ögonbryn

Även de mest hälsosamma ögonbrynen, de som blir naturligt vackra, kommer att vara nöjda när du ger dem fuktighet och näring. Eftersom du skämmer bort din hud, hår och ögonfransar, varför skulle du inte göra detsamma för dina ögonbryn? Jag har några skönhetsideer för dig:

  • Jag utför ögonbrynsbehandling, till exempel under sminkborttagning eller applicering av en olja i mitt ansikte;
  • du kan fylla på dina ögonbryn med vatten genom att behandla dem med din favorit, känsliga fuktkräm;
  • kom ihåg att den bästa oljan som accelererar ögonbrynens tillväxt är ricinolja, som dessutom presenterar håret med glans;
  • om dina ögonbryn är försvagade, begränsa oönskad hårborttagning under en viss tid så att ögonbrynen växer ut lite.

2. Den rätta ögonbrynformningen

Att fixera ögonbrynsformen genom att ta bort oönskat hår med pincett är den vanligaste proceduren. Jag gör det själv, hemma, men jag vet att det finns en stor mängd kvinnor som besöker en kosmetolog för att få sina ögonbryn formade. Låt mig berätta för dig att allt du behöver är lite träning och var och en av er kommer att hantera ögonbrynsformning hemma. Jag uppmuntrar dig verkligen att testa!

Ögonbrynsformning steg för steg

  • Använd ögonpenna för att markera formen du vill uppnå. När det gäller raka linjer kan vi få dem genom att spåra dem med hjälp av en penna eller pincett. Ett långt och rakt föremål hjälper oss också att definiera riktningen vid vilken ett ögonbryn ska formas och dess ände (det vill säga mot ögats hörn).
  • Ta en pincett och dra ut (använd en energisk rörelse för att avsluta det här ganska obehagliga förfarandet snabbare) alla oönskade hår som ligger utanför den kontur du just har dragit. Det är allt!

3. Ögonbrynshenna

När jag äntligen har gjort mina ögonbryn, följer jag alltid med henna. Tack vare det här definierar jag den erhållna formen av ögonbryn och kamouflerar eventuella luckor som gör att mina ögonbryn ser ut som om de saknade något. Jag följer producentens anvisningar för att blanda henna och jag applicerar den på mina ögonbryn med en exakt vinklad ögonbrynborste. Självklart, var noga med att skönheten i kosmetiken är i linje med din huds skugga. Det mest exakta och det jämnaste måste vara den nedre raden som definieras av ögonbrynsbågen. Jag lät hennan sitta på mina ögonbryn i ca 15 minuter och sedan tar jag bort det med en stark oljevänlig sminkborttagare. Voilà!

Vad Finns I Min Skönhetsväska?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *