Mascara – En fantastisk historia om denna ikoniska kosmetika

Dagens post kommer att bli sagolikt.

Låt mig berätta en historia om den mest önskade, banbrytande skönhetskosmetikan som utan tvekan inte bara definierar kvinnans skönhet utan också uppfyller fåfänglighet.

Jag glömmer aldrig det ögonblick då jag applicerade en mascara för första gången. Jag kände ”kraften”. I princip handlade det inte om att känna det i sig utan att tro att jag verkligen hade kraften! Sedan det ögonblicket har jag valt en mascara mycket noggrant och med omsorg.

Det visar sig att mascarans historia är en intressant och lång en, den når de antika tiderna.

En gång i tiden (någonstans kring 4000 F.kr.) kom kvinnor till slutsatsen att man-kvinna relationerna inte börjar med det första yttrade ordet utan snarare med utseendet. Faktum är att det kan säga myyyyycket mer än ord och jag slår vad om att alla vet vad jag pratar om;) För att definiera sina tillgångar gjorde egyptiska kvinnor sina ögonfransar mörkare med vatten, kol och… vänta på det.. vänta på det… hmmm … krokodilextrakt. Jag hoppas ingen krokodil lidit på grund av processen att erhålla detta värdefulla ämne 😀

Pulveriserat kol blandat med vatten satt på kvinnors ögonfransar i många århundraden. Dessa två ingredienser tjänstgjorde också Eugene Rimmel för att skapa den första officiella mascaran. Den ursprungliga versionen av en mascara pressades (jag kan jämföra den med ögonskuggor, till exempel) och presenterade en liten borste. För att belägga ögonfransar med mascara måste du blanda det med vatten. Det sägs att vissa kvinnor inte hade tid att ”leka” med denna banbrytande uppfinning av Rimmel’s och helt enkelt blandade mascara med deras salvia. Dessutom, Maybelline, som länge erkänts, lämnades inte bakom sig. Det kosmetiska märket skapade en liknande produkt mer eller mindre samtidigt som Rimmel gjorde. J.T. Williams vet att hans syster Maybel var in i någon, en obesvarad kärlekssak, han ville lindra hennes nöd och skapa en blandning av kol och petroleumgelé. Han bad sin syster att applicera blandningen på ögonfransarna. Maybel kände också makten och fick den unga killen att bli kär i henne. Snart skapade Williams ett kosmetiskt företag vars firma var blandningen av två ord: Mabel och Vaseline.

Eftersom både Rimmel och Maybelline lanserade pressad version av sina maskar, måste ett annat genombrott tillskrivas Helena Rubinstein, som 1957 stängde en mascara i ett litet rör som innehöll en pensel. Inget mer spott i mascaran;) Dessutom bidrog Revlon också till genombrottet i approachen till mascara då varumärket började lansera färgmascaras på 60-talet. I en tid med blommor vann en sådan produkt kvinnors hjärtan snabbt. Å andra sidan har mascara också sin mörka sida. I 30-talets USA fanns skvaller som kvinnor råkade bli blind efter att ha använt Lash Lure mascara. Det rapporterades också ett dödligt fall. Lyckligtvis blev produkten återkallad snabbt och har aldrig någonsin introducerats på marknaden igen.

I slutet av den här historien kommer jag att chocka dig med informationen att varje kvinna använder mer eller mindre 260 rör av mascara under hela sitt liv.

De 7 Vanligaste Sminkfelen
Min favorit förra månaden: Comforting Anti-Wrinkle Eye Cream av Yves Rocher (Riche Creme)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *