Låt oss bada våra penslar och kammar! Hur gör man det och vilken kosmetika ska man använda?

PENSLAR OCH KAMMAR

Hej Tjejer,

Din kammar och penslar skulle definitivt behöva ett bad ibland. De förtjänar också lite lyx och omsorg, eller hur? OK, men för att vara seriös måste hårstylingföremål tvättas och rengöras regelbundet. Tro mig, det finns ingen annan så lätt aktivitet som den här. Kolla in hur du gör det här.

Varför ska vi rengöra våra kammar och borstar?

Du använder dem på morgonen och på kvällen, och sedan lägger du dem på hyllan. De samlar damm och många andra föroreningar som finns i luften. Hår, mjäll och jämn sebum samlas på dess ytor och tänder. Dina borstar och kammar leder inte till ett enkelt liv. Och nu, tänka på vad som skulle hända om du fortsätter att använda sådana smutsiga föremål för att kamma ditt hår? Skrämmande… Alla konstiga saker som klämmer sig fast på borsten kommer att transporteras till ditt huvud. Irritation och sjukdomar garanterade!

Hur rengör man kammar och penslar?

Först och främst, ta en titt på din pensel. Trots att du inte kan upptäcka bakterier och liknande ser du hur många hår du har förlorat den senaste veckan. Förmodligen kommer du också att upptäcka fläckar av smuts som måste avlägsnas. Ibland samlas rester av hårstylingkosmetika också i kammens upptagning. De måste också tvättas.

För det andra, försök att kamma ut allt hår och andra föroreningar mellan föremålets tänder. För att göra det, använd en kam av brett arrangerade tänder. Därefter förbereder du ett bad. Ta en skål, fyll den med varmt vatten och tillsätt ett schampo eller en antistatisk produkt. Sätt dit dina kammar och penslar, men låt handtagen förbli över vattennivån. Om du använder trähårtillbehör eller de som tillverkats av naturliga material, kom ihåg att inte hålla dem under vattnet längre än 5 minuter. Annars kan de ändra formen eller helt enkelt bli förstörda. Använd en speciell rengöringsduk (tillgänglig i e-butiker) för att bli av med alla resterande föroreningar. Skölj slutligen genom att sätta kammarna och penslarna under rinnande vatten. Se till att du sköljer schampot och andra rengöringsmedel noggrant.

För det tredje, torka dina kammar och penslar. Fukt gynnar bakteriemultiplikation och förstör det material som föremålen är gjorda av. Lägg därför alla hårstylningsverktyg på ett torrt ställe eller ta bort vattnet med en fön genom att svalna luftströmmen. Nu kan du borsta, kamma och styla ditt hår fritt.

Fuktgivande kuber istället för vanligt balsam? Gör det själv
Ögonfransserum – Välj den med en kort lista över ingredienser. Låt mig berätta varför

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *