Kroppsbalsam Bar: Gör det själv. Recept

KROPPSBALSAM BAR GÖR DET SJÄLV. RECEPT

Hej där,

Idag vill jag bjuda in dig till den kreativa verkstaden.

Jag vill prata med dig för att skapa en balsam bar som för det första kommer att bli helt naturlig, för det andra kommer den att vara mycket effektivt och för det tredje kommer den inte att ta upp mycket utrymme vilket gör det till en perfekt kosmetika för semesterresor.

Kroppbalsam baren du kommer att producera är en ganska mjuk kosmetika som faktiskt liknar mer tvål än balsam. Den är superlätt att göra och medan du gör den är den viktigaste ingrediensen din fantasi. Tack vare kreativiteten kommer du att kunna producera en kosmetika som är perfekt för dig.

Dess basbeståndsdelar är täta kosmetiska smörjmedel som används för kropps- och hårvård: shea, babassu, cupuaku, osv. Dessa måste läggas i lika stora delar till bivax:

50 g (1.7 oz) sheasmör = 50 g (1.7 oz) av bivax

Tvålen kan köpas i vilken butik som helst som säljer naturkosmetika. För att kombinera ingredienserna måste du värma upp dem i en mikrovågsugn, till exempel. Kom ihåg att genom att kombinera några kosmetiska smörjmedel måste deras totala vikt vara lika med bivaxens totala vikt. Häll nu blandningen i en snygg form (bäst om det är en silikonform eftersom det blir lättare för dig att få ut baren ur den när den blir fast) och lämna i ett kallt rum.

Om du vill att ditt kroppsbalsam ska lukta på rätt sätt och för att personifiera det ännu mer, lägg till några mystiska ingredienser. Listan över idéer är lång… Låt mig avslöja mina favoritämnen som jag ofta lägger till i sammansättningen av tre oljor:

  • några droppar av en naturlig eterisk olja – min favoritdoft är citrongräs men du kan använda någon annan doft du gillar eller skapa nya aromer genom att kombinera några dofter. Kom ihåg att göra det klokt eftersom det är lätt att överkomplicera processen.
  • vitamin E i droppar – lägg till bara 3-4 droppar om du planerar att producera en muffinsstor kroppsbalsambar.
  • pulveriserat vitaminkomplex – istället för en vitamin kan du utrusta dig med en speciell vitaminuppsättning som inte bara är lämplig för att göra dina egna krämer, men också att de kan läggas till andra hemgjorda kosmetika.

Kroppsbalsambaren är exceptionellt bekväm att använda. När det kommer i kontakt med huden blir baren uppvärmd och smälter långsamt. Därför är det i grund och botten allt du behöver göra, gnugga det mot huden eller värma det i dina händer. När du applicerar kosmetikan, ger den huden en massage.

Tänk på att hemgjorda kroppsbalsambarer kan vara en underbar present till din vän! Njut av den! ;D

Vad Gör En Bra Mascara? Hitta En Med Min Guide
Moon Wakai – fint och ungt utseende med Yoskine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *