Hudvårdsrutin runt ögonen, produkter och behandlingar

Hej!

Huden runt ögonen är mest utsatt för irritation. Det påverkas ofta av puffighet och svullnad. Jag tycker att det är uppenbart för de av er som råkar gå och lägga er sent, jobbar hela natten, har allergier eller inte vet hur man bryr sig om denna ansiktsdel. Vilka är reglerna för den framgångsrika ögonhudsvårdsrutinen?

Problematisk Hud Runt Ögonen

Huden runt ögonen är extremt tunn, vaskulär och ömtålig. Den har mycket få talgkörtlar så torkande och irriterande är lätt. Det är därför som detta hudområde får rynkor snabbt. Gener, ålder, miljö, kost, solning utan rätt skydd och felaktig sminkborttagning har stor inverkan på hudens tillstånd och utseende.

Hur tar man hand om ögonhuden?

Förebyggande – rengöring och hydratisering – betyder mycket. Välj en mild sminkborttagare och en högkvalitativ ögonkräm. De bästa produkterna innehåller ingredienser som ger syre, jämnhet och lyster. Du bör använda en kosmetika som reducerar mörka cirklar, lugnar upp puffighet och stärker blodkärlen. Den rätta appliceringen av ögonkräm är viktig. En massage ökar hudets tillstånd. Knacka på kosmetiken över ögonbrynen och kindbenet med fingertopparna. Applicera inte krämen rätt under det nedre ögonlocket eftersom det kan utlösa vattniga ögon och irritation.

Skönhetsbehandlingar

Tyvärr är ojämnheterna oundvikliga. Om de verkligen påverkar dig, besök en skönhetssalong för en professionell föryngrande behandling. Mesoterapi är den mest populära. Förfarandet ökar flödet av blod och lymf, lyser missfärgad hud och eliminerar mörka cirklar och puffighet. Hyaluronsyrainjektioner kan ge liknande resultat. Behandlingen mjukar ut rynkor, lyfter ögonlocken och stramar huden runt ögonen.

Användbara sminktricks – allt om concealer
Vad Ska Du Söka Efter i Ögonkrämer? De 7 Mest Värdefulla Ingredienserna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *