Hemmagjord sockerskrubb med kamomill och citron för fötterna

Inlagd i: Gör Det Själv

Hej!

Hemmagjord kosmetika är oftast ett perfekt alternativ för många kvinnor när det gäller hudvård. Kosmetika som är gjord på detta sätt innehåller endast naturliga ingredienser och funkar bra även på känslig hud. En xådan hemmagjord kosmetika är naturlig sockerskrubb för fötterna med kamomill och citron. Hur gör man den, vilka är dess effekter och hur använder man den?

Varför är det viktigt att använda sockerskrubb på fötterna?

Fötterna bär på hela kroppens vikt, de får repor, blåsor och tar skada, särskilt då vi använder fel sorts skor eller om vi vårdar dom fel eller orsakar dom irritation. Dessutom har huden på fötterna en tendens till att förhårdnaoch med tiden kan vi få sprickor och små ärr.

Hur förbereder jag en sockerskrubb för fötterna?

För en sockerskrubb för fötterna behöver du:

  • ett glas socker,
  • 3/4 glas kokosnötsolja,
  • ett halvt glas havssalt,
  • 3 matskedar bikarbonat,
  • 15 droppar kamomillolja,
  • 10 droppar citronolja,
  • 5 droppar lavendelolja.

Lägg alla ingredienser i skålen. Smält kokosnötolja och kyl av den, tillsätt sedan de andra oljorna och blanda ihop. Blanda sedan ihop alla lösa och flytande ingredienser. Gnugga in skrubben i fötterna i några minuter och skölj sedan av med varmt vatten. För ännu bättre resultat kan du använda en fuktgivande kräm och ha på strumpor över natten.

Hur fungerar en sockerskrubb för fötterna?

Den exfolierar först och främst döda hudceller och gör hälen slät. Ingredienserna i skrubben fuktar, mjukgör och renar huden. Dessutom så är oljorna antibakteriella, så den avlägsnar alla bakterier och svamp.

Sminkborstar – hur många behöver man egentligen?
Gör Det Själv Badsalt: Effektiv Detox & Avslappning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *