Gör Det Själv parfymer. Mitt beprövade recept

Inlagd i: Gör Det Själv

Eteriska oljor utgör en av de mest eftertraktade beståndsdelarna i kosmetika. Med hjälp av dessa högt kondenserade aromerna som finna förslutna i små flaskor så kan du komponera dina egna skräddarsydda och helt naturliga Gör Det Själv parfymer. Vilka är fördelarna med fasta parfymer? Vilka ingredienser bör man använda och vilken eterisk olja ska tillsättas för att skapa sina egengjorda dofter? Hur applicerar man naturliga Gör Det Självparfymer? Och slutligen, hur skapar man Gör Det Själv dofter steg för steg? Här får du reda på hur.

Fördelarna med naturliga Gör Det Själv parfymer

Har du någonsin undrat varför lukten av de flesta dofter du använder snabbt försvinner och till och med förlorar sin doft när de fortfarande är i flaskan? Eller varför doften du har använt orsakar en allergisk reaktion? Dessa kemiska reaktionerna orsakas av de kemiska föreningarna som parfymer består av samt av starkt irriterande alkohol. På grund av detta så borde de av er som är allergiska men som förderar parfymer med lång hållbarhet använda naturliga fasta parfymer. Denna sortens produkter behöver inte blandas med konserveringsmedel men är lätta och doften från dem finns kvar på huden länge utan att orsaka irritation. Dessutom så tränger den fasta parfymens oljiga konsistens långsamt in i huden, vilket resulterar i att den genererar värme och doften förstärks.

Att göra sina egna dofter är dessutom ett riktigt trevligt och intressant sätt att spendera sin fritid på. 🙂 Parfymen tar bara några minuter att göra och kosmetiskan som du skapar är klar att användas direkt.

Ingredienser för naturliga Gör Det Själv parfymer

För att göra dina egna Gör Det Själv parfymer behöver du:

 • 1 sked organiska bivaxpellets
 • 1 sked jojobaolja
 • 30-40 droppar eterisk olja

Du kan skaffa ingredienserna i de flesta onlinebutiker som säljer halvfabrikat, örtbutiker samt butiker med ekologisk mat.

Hur gör man Gör Det Själv parfymer?

 1. Jag använder en liten kastrull att smälta bivaxet i och sedan tillsätter jag jojobaolja.
 2. Jag häller blandningen i en behållare med lock; du kan använda en gammal läppbalsamförpackning. Sen tillsätter jag de utvalda eteriska oljorna.
 3. Vaxet måste kylas ned, för annars så kan parfymerna blir förstörda.

Vilka eteriska oljor kan man använda till sina Gör Det Själv parfymer?

Eteriska oljor innehåller riktigt starkt koncentrerade aromer som måste tunnas ut innan de kan användas på kroppen. Om du är en nybörjare när det gäller användning av eteriska oljor bör du börja med att bara tillsätta små mängder av dem. Vill du göra aromen starkare så kan du tillsätta mer arom senare. Jagvill påpeka att eteriska oljor kan göra din hud blir irriterad så därför bör du inte använda för mycket av dem. Dessutom förlängs hela aromens livslängd då man tunnar ut de eteriska oljorna med rätt ämne. Du kan naturligtvis använda bara en eterisk olja eller kombinera den med andra eteriska oljor för att skapa en anpassad arom. Sist men inte minst så bör du se till så att din favoritdoft passar pH:et hos din naturliga hud.

Här nedanför så ser du en lista över de vanligaste och säkraste eteriska oljorna som du kan tillsätta i dina parfymer:

 • eterisk olja med lavendel
 • eterisk olja med söt apelsin
 • eterisk olja med sandelträ
 • eterisk olja med patschuli
 • eterisk olja med citrongräs
 • eterisk olja med bergamot
 • eterisk olja med riktig kardemumma
 • eterisk olja med jasmin

Hur använder man naturliga Gör Det Själv dofter?

Jag applicerar min hemgjorda fasta parfym med hjälp av mina fingrar och applicerar den på de delarna av kroppen som alstrar värme, dessa är handlederna, nacken, mellan brösten och de inre armbågarna och knäna. Aromen från dofterna bör kombineras med hudens naturliga arom. Jag applicerar parfymerna innan jag tar på mig kläderna – och jag rekommenderar att du gör precis likadant.

Köper du parfymer eller gör du dem själv? Om du föredrar att skapa dina egna dofter, känner du i så fall till några andra recept på naturliga Gör Det Själv parfymer?

Gör Det Själv: ansiktsmask för blandad hud
Gör Det Själv – Hur Gör Man Fast Parfym Hemma?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *