Gör Det Själv – Hur Gör Man Fast Parfym Hemma?

Inlagd i: Gör Det Själv

Vem har lust att leka parfymtillverkare? Det kan bli så att du rentav skapar en originell och fantastisk doft som toppar alla parfymer i världsklass. Du kanske skapar en doft som kommer att definiera din personlighet och som passar din hud. DIY (gör det själv) parfym är inte svårt att tillverka; det kan dessutom också bli en underbar present till dina älskade: ta reda på vilka aromer som de gillar … ros, vanilj eller grönt te? Nu börjar vi!

Gör Det Själv fast parfym – vad behöver du?

Hemmagjord fast parfym är en riktigt intressant produkt. När den applicerats på huden förångas den inte lika snabbt som en flytande parfym. Dessutom så kan du lägga den i ett tomt läppstift för enklaste förvaring och applikation. En annan bra idé för en Gör Det Själv doftbehållare är att använda en metallberlock. Folk brukar vanligtvis ha ett foto av en älskad däri, men varför inte använda den för ett annat syfte? Den uppnas enkelt och sedan applicerar man lite av krämen på huden. Den är båda praktiskt och ser vackert ut och det är även en perfekt present att ge till en vän 🙂 Är du frestad att börja tillverka parfym nu? Då gör vi det!

Vad du behöver:

  • naturligt bivax – ett måste
  • flytande olja t.ex. mandelolja, jojobaolja
  • en favorit eterisk olja (slå på stort, välj några olika oljor – blanda och testa dom, se vad för arom de skapar tillsammans – det är kul, särskilt när det visar sig att du har en känsla för dofter som passar tillsammans)
  • en behållare för din parfym (lock, burk, tomt läppstift …)
  • en liten skål eller glasburk för att blanda ingredienserna till din parfym i – den får inte vara av plast eftersom du kommer att värma upp ingredienserna i

Gör Det Själv fast parfym – hur man skapar sin egna parfym (steg för steg)

  1. Blanda en matsked bivax med en matsked flytande olja (jojoba, mandel, grapeseed eller arganolja). Lägg det i burken eller skålen och värm i ett vattenbad (lägg den i en kastrull fylld med varmt vatten).
  2. Tillsätt några droppar av en eterisk olja du valt ut till det smälta vaxet. Jag skulle säga att 15 droppar är maximalt för denna del av vaxet och bäraroljan. Om du använder mer än en eterisk olja ska du tillsätta cirka 5 droppar av varje (för 3 oljor) eller 7-8 droppar av vardera (för 2 oljor).
  3. Häll försiktigt parfymen i den valda behållaren. Lägg den åt sidan och låt den härda och svalna av. Lägg sedan in den i kylen (en timme borde räcka).

Detta är världens enklaste Gör Det Själv parfym. Det bästa är att du kan få en ny unik sammansättning varje gång du gör den. Jag använder alltid några olika eteriska oljor och kollar alltid om de passar bra ihop genom att blanda oljorna och skriva ner alla observationer jag gör. Tack vare detta har jag redan skapat flera otroliga dofter. När man skapar en parfym med en enda ingrediens ska man tänka på att det finns dofter som inte är särskilt bra utan sällskap, t.ex. mynta eller eukalyptus. Lavendelolja tycker jag inte heller funkar så bra (såvida du inte har lust att lukta som en gammal garderob 🙂 ) Dessa oljor passar bättre ihop med kryddiga eller frankincense oljor.

Aromer med grönt te, citrongräs, verbena, ros, jasmin och alla sorters blommor eller färsk citrus (citron, apelsin, grapefrukt) passar bra för parfymer som bara ska ha en ingrediens.

Lycka till & ha kul!

Gör Det Själv parfymer. Mitt beprövade recept
Recension efter 30 dagars användning: Nanoil hårmask med kreatin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *