Daglig makeup – (mini)guide om hur man gör sig redo att applicera en

Inlagd i: Gör Det Själv | Make-up

Mina läsare fortsätter att skicka meddelanden som frågar mig hur min morgonmakeuprutin ser ut. Jag ser ständigt att du kollar in mina foton som publiceras på sociala medier och du undrar hur mycket tid jag lägger på smink. Jag kan försäkra dig att det inte är så mycket! Hur som helst, om ett ögonblick kommer du att se det själv;)

Jag börjar på kvällen, dagen innan …

…och det är inte ett skämt! Jag slår vad om att du vet det här, att sminkningen är mest tilltalande och håller bäst när den appliceras på ren och jämn hud. Det är därför jag börjar mina förberedelser en dag före vid sänggåendet. Varje dag tar jag några rutinsteg i hudvården:

  1. Jag tar bort sminket med naturliga oljor (jag använder inte sminkborttagare och andra liknande kosmetika eftersom oljor är naturliga och kan ta bort även vattentätt smink samtidigt som jag ger näring till huden runt ögonen och hela ansiktet också),
  2. Sedan applicerar jag finkorrigerad ansiktspeeling tack vare vilken jag kan bli av med alla föroreningar som kan vara kvar på huden trots sminkborttagningen,
  3. Jag torkar hela ansiktet med en toner som innehåller ett gurkextrakt som inte bara fräser upp min hud utan även balanserar pH-nivån på dermis och gör den redo att välkomna en ansiktskräm,
  4. I slutet levererar jag fukt genom att applicera min favorit natt ansiktskräm.

På en annan dag på morgonen…

… min hud är perfekt fuktad och jämn, är fri från fula torra hudområden så jag kan skynda mig och slänga på smink. Men innan jag tar en färgkosmetika ger jag huden en massage med söt mandelolja som jag behandlar som en framträdande och närande make-up-bas. På så sätt hanterar jag alla stora problem som kan hända under sminkning och de som vi oftast klagar över:

  • inga fler torra huddelar där en foundation samlas,
  • inga mer maskeffekter,
  • ingen mer kortvarig makeup.

Snälla, uppmuntra dig att prova naturliga oljor för att ta hand om din hudfärg. Du kan använda dem på många olika sätt för sminkapplicering. Dessa kan användas som ett alternativ till grymma dyra sminkbaser som fungerar som om de ville ha det, men på något sätt kunde det inte.

Jag kommer att dela ett till skönhetstrick med dig: Jag kombinerar en del av en foundation med 1-2 droppar av samma basolja. Effekt? Vätskan blir absorberad bättre, sminket ser inte så rått ut, istället ger den ett mer naturligt utseende. Dessutom blir det mer hållbart och strålande. Det är ett perfekt sätt att hantera en tung foundation.

Hur gör man en perfekt makeup? Mina betrodda metoder
Vad Gör En Bra Mascara? Hitta En Med Min Guide

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *