Användbara sminktricks – allt om concealer

Inlagd i: Gör Det Själv | Make-up

Concealer är viktigt för din kosmetiska väska om du vill ha den perfekta makeupen och dölja alla trötthetstecken. Jag erkänner att när det gäller mig, räddade jag mig från en total zombielook inte en gång och inte två gånger. Hur använder man det?

Jag brukade tro att concealers var överflödig. Jag använde täckande foundation och jag har inga stora problem med min hud, varför ska jag sätta på en annan kosmetika på mitt ansikte? Under en lång tid ägde jag inte en concealer. Sedan köpte jag en men det låg bara där och jag hade inte bråttom att använda den. Nu? Jag kan inte leva utan den.

Concealer camouflerar inte bara alla hudfelektioner, men även när de är skickligt applicerade runt ögonen, döljer de effektivt trötthetstecken, som skuggor. Men det är inte allt, concealer fokuserar perfekt ansiktsegenskaper och framhäver det som ger varje smink en tredimensionell och naturlig effekt.

Min erfarenhet visade mig att inte alla kan använda concealer. Medan hemligheten till dess effektivitet och multitasking är i användningen. Ta därför dina concealers och följ dessa instruktioner. Det borde verkligen hjälpa dig.

Kraften i triangeln

Det vanligaste misstaget när man använder concealer är att bara applicera det under ögonen. Sådan behandling ger ofta motsatt effekt till det avsedda och gör påsen ännu mer märkbar. Jag uppmuntrar dig att vara modigare och dra den här concealern lägre. Appliceras under ögonen i form av upp och nervänd triangel med sin spets på näshöjden markerar vackert huden och döljer mörka cirklar under ögonen.

Börja med färgen

Precis som foundation kan concealer också köpas i många nyanser. Det är ännu fler av dem – gult, grönt, violett. Varje färg är ansvarig för kamouflering av olika typer av ofullkomlighet och bör väljas i enlighet med den avsedda användningen.

  • grön concealer: rodnad och fläckar
  • rosa concealer: mörka cirklar runt ögonen
  • gul concealer: ojämn hudfärg

Värm upp din concealer

Låter det konstigt? Men det är en effektiv metod som gör arbetet med denna kosmetika lättare. Det är uppenbart att du måste vara försiktig så att du inte bränner den. Tricket är att värma upp spetsen av concealeren över, till exempel ett ljus. När det smälter är det lättare att fördela och blandas bättre.

Ögonskuggor på väggen! Jean Michel Basquiat – två fantastiska Urban Decay paletter
Hudvårdsrutin runt ögonen, produkter och behandlingar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *