Varför inte bara älska morötter! Hemmagjord morot ansiktsmask

Morot… det verkar så oskyldigt… men det döljer olika näringsämnen, vitaminer, mineraler som har ett positivt inflytande på vår huds skick. Morötter är inte bara friska men också förskönande. Vet du hur man förbereder en morotsmask i bekvämligheten av ditt eget hem?

Det är ett mycket trevligt ämne, inte bara för mig (som jag gillar att skriva om det) men också för dig (som du vill läsa mina idéer för DIY-kosmetika). Hemmagjord morotmask – trots allt är jag säker på att ni alla har morötter i köket. Naturligtvis skulle det vara bäst att det var en morot som odlades på landsbygden, en naturlig, fri eller utan kemikalier. På så sätt skulle det innehålla mer näringsämnen. Men om du inte kan få en ekologisk, kommer en morot från snabbköpet att vara bra. Låt oss börja.

Morötter – de innehåller många vitaminer, inklusive A, K, B1, C, B2 och PP. Det finns också i mikronäringsämnen som är väsentliga för vår hud: fosfor, magnesium, zink och koppar. Naturligtvis är morötter också rik på betakaroten – en mycket stark antioxidant.

Vad är vårdegenskaperna?

För det första neutraliserar morötterna de skadliga effekterna av fria radikaler och hämmar därmed processerna för förtida åldrande av hud, hår och naglar. Du bör också vara bekant med hudtonande effekten av morötter, som passionerat äts av fans av en naturlig solbränna. Dessutom närmar moroten huden mycket bra.

Vilken hudtyp rekommenderas det för? Fet hud.

MOROTSMASK

En hemmagjord morotmask är väldigt lätt att förbereda och kräver inte mycket arbete. Du behöver några ingredienser men det borde inte vara ett problem att få. Blandningen kan appliceras på ditt ansikte omedelbart efter att ha kombinerat alla komponenter. Se själv hur lätt det är! Detta är mitt personliga morotmaskrecept!

Ingredienser:

  • 2 färska, medelstora morötter,
  • 1 Tsk Olivolja (eller liknande olja),
  • 1 Tsk naturlig olja,
  • citronjuice (en halv citron)

Direktioner:

Skala moroten och koka för att göra det mjukt. Töm överflödigt vatten och mosa det för att få purée. Lämna för att svalna. Sedan tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. Din mask är klar.

Användning:

Rengör noggrant din ansiktshud. Sedan, applicera masken för att undvika ögonområdet. Lämna i 15 minuter (eller lite längre) och skölj med ljummet vatten. Det är allt!

Kan Du Återanvända Falska Ögonfransar? Håll Dem Rena!
Botemedlet mot tunna ögonbryn? Nanobrow ögonbrynsserum: Recensioner, resultat och åsikter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *