Starka & Vackra Ögonfransar? Jag vet det enkla sättet!

Inlagd i: Make-up | Ögon

Hej! 

Långa och fylliga ögonfransar är en symbol för kvinnlighet. Vad gör du för att hålla dem så här och se fantastisk ut? Förlängande mascaror, ögonfransböjare eller ricinolja? Tro mig, det finns mycket bättre sätt att njuta av starka och vackra ögonfransar. Vad är dessa? Läs inlägget!

Gnugga Dig Inte I Ögonen

Om du gör det försvagar du dina fransar och irriterar ögonlockens känsliga hud. Vidare kan regelbunden och hård gnuggning av ögonen leda till rynkor runt dem. Vad händer med ögonfransarna? De är svaga, spröda och tunna. Har du råd? När något kommer i ögat, luta försiktigt ögonlocket tillbaka och kontrollera om du kan ta bort den irriterande fläcken. Skölj inte ögonen eftersom det kan göra dem mer smärtsamma. Har du gråtit? Torka av det med en trasa och håll upp huvudet! Följ liknande steg i rutiner för sminkborttagning. Blötlägg en bomullspad med micellärt vatten och tryck försiktigt på det på ögonlocken. Vänta ett ögonblick tills sminket löses upp. Din hud och dina fransar är rena!

Sov Inte Med Smink På

Om du fortsätter att göra det, inser du inte hur mycket du skadar din ögonfransar och ögonlocket. Makeup, talg och svett – som försvinner under dagen – kan utlösa akneutbrott, irritationer och pormaskar på en blink. För att göra saker värre kan en mascara hålla fast ögonfransar, orsaka vattniga ögon och till och med utlösa konjunktivit. Det är därför man ska tänka på att ta bort smink varje gång man går och lägger sig.

Nej till Vattenfast Mascara?

Vattentäta skönhetsprodukter är ett måste under bröllop, sommarlov eller skidresor. Använd dem fritt vid sådana tillfällen. Tyvärr är det dåligt att använda en vattentät mascara för dina ögonfransar. Varför? Tänk bara på den ansträngning du måste sätta för att ta bort en sådan produkt. Gnugga fransarna och använda bi-fasavlägsnare har stor inverkan på huden som blir extremt torr medan fransarna blir sköra, spröda och börjar bli tunna.

Hängande ögonlocksmakeup – Hur sminkar man korrekt?
Fuktgivande kuber istället för vanligt balsam? Gör det själv

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *