Fuktgivande kuber istället för vanligt balsam? Gör det själv

FUKTGIVANDE KUBER

Hej Tjejer!

Vet du vad du kan använda för att ersätta ett vanligt balsam? Hemmagjorda fuktgivande kuber kan verkligen göra underverk när det gäller kroppsvård. Om du är nyfiken på hur dessa små kosmetika fungerar, fortsätt läsa idag. Här kommer du att hitta ett enkelt recept på denna underbara produkt som passar alla.

Vad är fuktgivande kuber?

För att uttrycka det på det enklaste sättet möjligt, är dessa naturliga ingredienser ’stängda’ i kuber. De liknar små tvålstänger; Naturligtvis kan du forma dem efter egen vilja. Fuktgivande kuber har samma egenskaper som kroppsbalsam som finns i ett apotek. De motverkar dehydrering, lindrar känslan av kontraherad hud, lindrar irritationer och tätar hudens hydro-lipidbarriär.

Fuktgivande DIY-kuber

För att förbereda fuktgivande kuber som kan ersätta ditt fuktgivande balsam, behöver du: ca. 250 ml kokosnötolja och Sheasmör, kokosmör och mangosmör, ca. 250 ml bivax, en tesked vitamin E. Hur förbereder man fuktgivande kuber som kommer att ersätta ditt kroppsbalsam?

Förbered vattenbad och kombinera alla ingredienser utom E-vitamin och eteriska oljor om du vill använda dem. Fortsätt röra om oljorna, smält dem tillsammans och bivax tillräckligt länge för att få en jämn massa. Ta sedan av blandningen från ugnen och tillsätt de övriga ingredienserna, rör omedelbart om. När det är varmt, häll massan i former så att det blir hårt. Sätt färdiga kuber i en skål i mörkglas och förvara på en sval och torr plats.

Hur man använder fuktgivande DIY-kuber?

Använd dem efter varje bad eller dusch, såväl som när du känner att din hud kräver fuktighet. I de flesta fall håller en kub några appliceringar (allt beror på dess storlek). Ta bara kuben i handen, lägg på huden och börja sedan massera tills du känner att din hud är jämn. Du kan upprepa proceduren så ofta du vill.

Vill du också använda och göra naturliga kosmetika?

Starka & Vackra Ögonfransar? Jag vet det enkla sättet!
Låt oss bada våra penslar och kammar! Hur gör man det och vilken kosmetika ska man använda?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *